Selecteer een pagina

Dag een

Beheerder SCC De Schans Rob Verhagen opgetogen over opkomst bij Maaspoort Summer Vibes

Veiligheidsschermen kaarten blikvanger eerste dag

Rob Verhagen bij de kaarters en de nieuwe veiligheidsschermen

De kop is er af van de Maaspoort Summer Vibes. Vrijdagochtend werd in het speelpark vlakbij Sociaal Cultureel Centrum De Schans met een open koffie het spits afgebeten van zes dagen gevuld met zeventig activiteiten op zes locaties in de wijk. De aftrap leverde al direct een redelijke opkomst op. Na de opening werd de dag voortgezet in het met airco’s heerlijk gekoelde wijkcentrum.

Zes andere activiteiten vulden daar de dag. Eén, Kleding & Kleuren, voor de jeugd. De andere vijf voor ouderen. Op het programma stonden ook nog workshops op het gebied van de digitale wereld (2x), haken, biljarten en kaarten.

De beheerder van De Schans, Rob Verhagen, zag tot zijn genoegen, dat de stemming opperbest was, maar ook dat sommige onderdelen een hogere opkomst scoorden dan vooraf werd verwacht. Zoals bij de workshops haken en kaarten, waarbij voor de eerste keer prachtige veiligheidsschermen werden geïntroduceerd. “Het loopt vanavond helemaal vol met veertig man om te komen zien hoe het met die schermen gaat”, verzekerde Rob toen de avond maar net was begonnen en er nog steeds geïnteresseerde kaarters binnen kwamen.

Veilig kaarten
De veiligheidsschermen zijn een initiatief van De Schans en de vier kaartclubs die regelmatig in het centrum bijeenkomen. Rob Verhagen: “Ze worden bekostigd uit de bijdrage die de clubs krijgen voor de activiteit voor de Maaspoort Summer Vibes en eigen bijdrages. We hebben er veertien kunnen aanschaffen. Dat betekent, dat er 56 mensen tegelijkertijd veilig kunnen kaarten tijdens de coronatijd. We kunnen dat eventueel nog uitbreiden ook. De belangstelling is groot toen het al ging rondzingen. Andere kaartclubs en ook de bingoclub hebben interesse getoond.”

Kaarten nieuwe stijl. Rob Verhagen geeft uitleg.

Het was volgens Rob Verhagen absolute noodzaak voor de fervente kaarters. “Want anders hadden ze bij wijze van spreken tot september volgend jaar kunnen wachten. Het duurt al zo lang. Die mensen hunkerden naar hun favoriete spel. Dit is een ideale oplossing.”

De Maaspoort Summer Vibes werden dankbaar aangegrepen voor de première, die meteen tot een groot succes leidde op de eerste dag. Een volle bak in De Schans. Het zorgde voor een prachtige afsluiting van een fijne dag, die ook qua omstandigheden veel beter verliep dan menigeen had verwacht. Van hitte was namelijk door de airco’s niet veel te bespeuren.

Opgetogen ambiance
Rob Verhagen zag ook alleen maar lachende gezichten en een opgetogen ambiance. “Het was leuker, drukker en specialer dan ik vooraf had verwacht. Zo’n openingsdag moet je altijd maar weer afwachten. Het begon al goed bij de open koffie en daarna liep het bij de workshop haken ook beter dan verwacht. Het tie and dye verhaal met de kleine kinderen was een en al pret. Was ook helemaal volgeboekt. Net als de sessie van volgende week. De digitale wereld had wel at meer bezoekers verdiend, maar wellicht vreesden geïnteresseerden de hitte, die er niet was. Biljarten was leuk, maar niet heel druk. Maar de kaarters maken de dag wel helemaal af en compleet.”