Selecteer een pagina

Dag twee

Gitaar-docente Marlou Stift uit de Maaspoort steelt met haar studenten de show

‘In het park genieten van de setting en de sfeer’

Marlou Stift, geconcentreerd op het podium in het Van Zwietenpark

Na het voorzichtige maar geslaagde begin van vrijdag is de Maaspoort Summer Vibes zaterdag goed los gekomen. Met name in het Burgemeester Van Zwietenpark was de belangstelling groot en de ambiance buitengewoon. Het programma was zeer gevarieerd en iedereen kon kiezen uit meerdere leuke activiteiten. Bij de hoogtepunten waren het waterballen op de Noorderplas, geïnitieerd door JC De Poort en het optreden van gitaar-docente Marlou Stift met vier van haar studenten.

Marlou heeft sinds ze negen jaar geleden vanuit Etten-Leur naar ’s-Hertogenbosch verhuisde een gitaarschool in de Maaspoort, aan de Schout van Wijngaertlaan. Daar loopt het zo goed, dat ze inmiddels een wachtlijst hanteert. En zaterdag bleek waarom. Ze had vier leerlingen meegenomen naar het park. Een meisje van de basisschool, twee middelbare scholieren en de vader van een van hen. Met zijn vijven maakten ze er een gave show van, die uitstekend werd ontvangen.

Marlou Stift

Enthousiaste reacties
“Het was nog veel leuker, dan ik vooraf had verwacht”, vond ook Marlou Stift. “Het is de eerste keer, dus je hebt geen referentie. Ik had de verwachting dat er wandelend publiek zou zijn en even zou stoppen om te luisteren. Dat gebeurde wel, maar een grote kern was er de hele voorstelling bij. De mensen reageerden heel enthousiast. Vooral leuk voor de leerlingen.”

Zelf had ze ook genoten. Van haar leerlingen, maar ook van de sfeer en met name van de setting. “Het was goed opgezet en in een hele sfeervolle omgeving. Dat werkte inspirerend voor ons allemaal. Zeker voor de eerste keer maakte het op mij een prima indruk. Ik hoop dat wij daar ook een goede bijdrage aan hebben geleverd.”

Haar leerlingen Naïma, Casper en vader en zoon Bert en Maikel speelden de pannen van het dak. Ieder heeft zijn eigen stijl, maar het was genieten. “Naïma is nog niet zo lang bezig, maar ze deed het heel erg goed”, vertelde Marlou. “Casper heeft het vermogen uit het hoofd en op gehoor te spelen. Hij heeft groot improvisatietalent. Bert en Maikel zijn prima op elkaar ingespeeld. Maar wat wil je, zij kunnen elke dag samen spelen. Prachtig toch?”

Marlou had voor de Summer Vibes première (volgende week is ze er weer, aan de Maasoevers) een gevarieerd programma samengesteld met Argentijnse en andere Zuidamerikaanse klanken, Spaanse muziek en ook nummers met Ierse invloeden, die de leukste reacties losmaakten. “Mensen reageerden daar heel leuk op, dan vond ik zelf de verrassing van de dag.”

School loopt uitstekend
Marlou geeft al vanaf haar vijftiende gitaarles. Toen nog niet professioneel, maar na het conservatorium en twee jobs bij muziekscholen in haar geboorteplaats Etten-Leur en Best begon het in Den Bosch negen jaar geleden echt  met een school die ze kon overnemen. Nu leeft ze ervan en is de gitaar een belangrijke levensgezel. “Ik hoef er eigenlijk niet veel voor te doen om nieuwe leerlingen te krijgen. Hele families melden zich aan, zoals van mijn leerling Casper die vandaag mee deed. Zijn hele familie lest bij mij. Het is kennelijk een heel populair instrument. Gelukkig maar.”