Selecteer een pagina

Dag vijf

Nieuwe kinderwerker voor Noord Britt van Rozendaal introduceert zich met succesvolle activiteit

Stormloop jeugd op clinic wandklimmen

Britt van Rozendaal (foto Bert Donkersloot)

Ondanks een regenbuitje is ook de voorlaatste dag van de Maaspoort Summer Vibes geweldig verlopen. Deelnemers lieten zich niet wegjagen door regendruppels en in een geval, workshop striptekenen van Bart van der Kraan, stak een omwonende een helpende hand toe door de hele groep in zijn (grote) appartement uit te nodigen. Met in acht neming van de anderhalve meter maatregel werd in een van de terrasflats van het Van Zwietenpark de tekensessie voortgezet.

Bij één van de populairste onderdelen tot nu toe, het wandklimmen, werden de jonge deelnemers halverwege wel nat, maar daar liet niemand zich door uit het veld slaan. “Ze bleven gewoon allemaal staan die kinderen. Fantastisch. Iedereen wilde toch die wand op”, zag initiatiefneemster Britt van Rozendaal. “Of het op de klimwand daarna moeilijk werd? Natuurlijk. Het werd glad. Ze hadden minder houvast, maar het is geen moment onveilig geweest. De kinderen hingen goed in de touwen en de twee instructeurs hielpen tijdens de regen een extra handje met meer opwaartse ondersteuning.”

Nieuwe kinderwerker
Britt van Rozendaal is sinds kort nieuwe kinderwerker van Farent in Den Bosch-Noord, dus ook in de Maaspoort. Ze is daarnaast een fanatiek klimmer. Voornamelijk op rotspartijen, maar aangezien je die in Nederland niet hebt, is ze in eigen omgeving aangewezen op klimwanden. Het leek haar een ideale manier om zichzelf als kinderwerker te introduceren bij ouders en kinderen in de wijk en daarnaast bij de jeugd haar passie het klimmen te introduceren.”

En dat werd een topsucces zegt Britt. “We hadden op een gegeven moment honderd aanmeldingen. Ze bleven maar komen. Maar meer ging gewoonweg niet meer. We hebben er drie uur gestaan en om vijf uur moesten de ingehuurde instructeurs weer weg, met hun klimwand, die we ook hadden gehuurd. Zelf hadden we die niet staan nee. Een tien meter hoge muur. Zo’n gevaarte is er niet in Den Bosch. Als je zo hoog wilt klimmen, moet je naar Tilburg of Eindhoven.”

Boulderhal Bossche Boulders
In Den Bosch is wel een zogenoemde Boulderhal, aan de Jagersheuvelstraat vlak bij Heineken. Britt: “Boulderen is niet wandklimmen zoals we hier vandaag hebben gedaan, maar wel ermee verwant. Dan ga je tot maximaal vier meter hoogte. Je moet dan al klimmend een puzzel oplossen en van vier meter hoogte naar beneden springen. De vloer bestaat uit een groot kussen, dus je komt goed terecht. We zijn heel lang bezig geweest om ook een echte klimwand te krijgen, maar daarvoor was kennelijk geen ruimte te vinden. Dit is een goed begin, maar de echte klimmers willen natuurlijk meer.”

Ze hoopt dat er op korte termijn meer fans van het wandklimmen bijkomen via haar sessie in de Maaspoort zaterdag en ook in de Hambaken een dag eerder. “Het lijkt mij ideaal voor kinderen, die klimmen en klauteren graag. Het bleek een schot in de root. Ze waren allemaal heel enthousiast en wilden nog veel meer weten. Ik heb gewezen naar de Boulderhal van de Bossche Boulders. Daar ben ik zelf ook bij betrokken. Hopelijk zorgen deze dagen voor nog meer fans.”

Flinke investering in activiteit
Zelf is de 27-jarige Britt al vanaf haar 14e/15e jaar een fanatiek klimmer. In Nederland kan ze er helaas niet zoveel mee, zelfs niet in Zuid-Limburg, maar in de Ardennen zijn wel rotsformaties waar ze zich op kan uitleven. En natuurlijk klimwanden in hallen, maar helaas nog niet in Den Bosch. “Misschien komt daar met meer beoefenaars van de sport in de toekomst nog verandering in”, hoopt Britt, die deze dagen samen met haar werkgever Farent veel investeerde in de klimwand-activiteit. Ze kreeg 450 euro van Maaspoort Summer Vibes voor de activiteit, maar voor de huur van de wand en twee instructeurs was dat onvoldoende. Britt vond Farent bereid het verschil bij te passen, omdat het ook ideaal voor haar was zich te presenteren.

Dat ging perfect. Britt: “Ik heb veel mensen ontmoet. Dit hele evenement is trouwens ideaal voor verbinden. Ik hoorde het ook van andere initiatiefnemers. Ik wist niet wat ik moet verwachten, maar het heeft me in alle opzichten zeer aangenaam verrast. En als ik ook zie hoe de mensen van de organisatie rond kartrekker Ronnie van Gaal zich hier inspannen, groot respect. Een topsucces en een tweede editie is welkom.”

Britt van Rozendaal werkt voor Farent in heel Den Bosch-Noord. Ze staat ouders en organisaties bij met alles wat met kinderen te maken heeft. Wanneer mensen hulp en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot kinderactiviteiten of problemen met en rond kinderen staat ze hen graag bij. Britt is bereikbaar op brittvanrozendaal@farent.nl